Praktisch

Praktisch

Iedereen UGent! vindt plaats op zondag 8 oktober 2017 op verschillende locaties in de Gentse binnenstad. De meeste activiteiten zijn gepland tussen 13 uur en 17 uur. De dag wordt afgesloten met een groot verjaardagsoptreden tot ca. 19 uur, en een stichtingsbal vanaf 22 uur.

Het volledige festival is gratis toegankelijk voor jong en oud, met uitzondering van de tentoonstelling ‘Stad en Universiteit. Sind 1817 in het STAM en de Out of the Box-interventies in het Museum Dr. Guislain, het Design Museum en de Sint-Pietersabdij. Het programma op de website is nog in opbouw.

Inschrijven is niet nodig, tenzij anders vermeld in het programma (vnl. voor kinderworkshops en rondleidingen). Deze inschrijvingen starten pas in september.

Bereikbaarheid

De activiteiten van Iedereen UGent! vinden plaats in verschillende universiteitsgebouwen, de Vooruit, de Krook, het stadhuis, en enkele Gentse musea. Alle locaties zijn vlot te bereiken te voet, met de fiets of het openbaar vervoer. Op het festivalplan vind je een overzicht van locaties, parkeerzones voor fiets en auto en nog veel meer.

Het dichtstbijzijnde treinstation is Gent-Sint-Pieters. Vanaf het Sint-Pietersstation kan je de bus nemen naar campus Ledeganck of tram 1 naar het stadscentrum.

Kom je toch met de auto? Hou er rekening mee dat de parkeergelegenheid in de omgeving beperkt is. Parkeer je best buiten de stad op een parking aan de Gentse rand of aan het station Gent-Sint-Pieters en kom vlot met tram of bus.

Toegankelijkheid

Alle locaties en activiteiten zijn rolstoeltoegankelijk tenzij anders vermeld in het programma.

Een hapje en een drankje

Op verschillende locaties kan je terecht voor een hapje en een drankje.

  • Resto De Brug: legendarische ‘brugspaghetti’
  • Het Krookcafé is open
  • Campus Ledeganck: cafetaria in foyer Mac Leod
  • Het Pand
  • Foodtrucks op verschillende locaties
  • Horeca in de buurt

Contact

Wil je meer info of heb je vragen over het programma? Contacteer ons dan zeker via iedereenugent@ugent.be!