Op plantenreis. De Indonesische flora in de Gentse plantentuin.

Terug naar activiteiten

Op plantenreis. De Indonesische flora in de Gentse plantentuin.

Patrimonium

De Plantentuin van de Universiteit herbergt een aantal planten die rechtstreeks uit de oerwouden van Indonesië komen. Een speurtocht door de wonderwereld van exotische gewassen laat de bezoekers wetenswaardigheden ontdekken over Indonesische planten. Lees of hoor wat Indonesische studenten hierover weten te vertellen!

In het entreegebouw is er ook een kleine expositie te bewonderen over de cultuur van Indonesië. In die cultuur is eten heel belangrijk. Naast kookgerei zijn er ook miniatuurvoorwerpen uit de traditionele veldarbeid tentoongesteld. Indonesische dames vertellen u graag meer over het leven van alledag in Indonesische dorpen. Zij verklappen u de heerlijkste recepten. Bovendien kunt u kennismaken met geuren en kleuren van hun specerijen en kruiden, en agrarische producten zoals cacao en koffie. U kunt u zelfs inschrijven voor hun workshops. Dit intercultureel project over kennisuitwisseling over het belang van tradities, oude gebruiken maar ook hoe moderne kennis van planten ingezet kan worden in de geneeskunde en in de voedselindustrie wordt verzorgd door de Indonesische studenten die aan de UGent studeren en hun achterban.


Deze expo kan vanaf Iedereen UGent! dagelijks bezocht worden in de plantentuin van de Universiteit Gent, tot zondag 22 oktober. Op weekdagen van 9u tot 16u30, in het weekend van 9u tot 12u.


Voor wie

kinderen, jongeren, volwassenen

Locatie

Campus Ledeganck - Plantentuin, Serre

Tijdstip

13u-17u