Muziek voor en door UGent'ers onder de Stadshal

Terug naar activiteiten

Tijdens de Boekenmarkt kan je genieten van een muzikaal programma met:

Watermelon men (13.15 - 14 uur)
Wegdromen met je net gekochte boeken? Haal de hangmat van onder het stof en relax.Watermelon Men serveren je swingende jazzy cocktails met een Braziliaans of Caraïbisch tintje: bossa nova, samba, salsa, reggae en chachacha. Op het menu staan zowel eigen nummers als composities van Colombus' verre achterneven. Bezetting:  Filip Dheere - Toetsen,  Koen Vanrumste - Bas, Steven Poppe - Drum

Live at De Mansion (14.30 - 15.15 uur)
Kris Ercken alias Live-at-De-Mansion maakt collages van verschillende muziekgenres met synths, drumcomputers en analoge instrumenten aangesterkt met de nodige dosis ironie. Zijn motto is: "Music is like cooking, the difference is that you can't take out the ingredients in the food BUT you can in the music."

Bart Defoort Kwartet (15.45 - 17 uur)
Saxofonist en componist Bart Defoort draait al ruim een kwarteeuw mee op de Belgische jazzscene. Hij maakt sinds het begin deel uit van het gerenommeerde Brussels Jazz Orchestra en leidt verschillende ensembles. Met zijn quintet bracht hij in 2016 het album ‘Inner Waves’ uit, zijn vierde album als bandleader en 20 jaar na zijn debuut. Met de composities op het nieuwe album waagde hij zich aan een modernere sound met funky grooves en asymmetrische ritmes. Om deze nummers tot hun recht te brengen, verzamelde hij 3 gelijkgestemde muziekverwanten en dit met een meesterlijk resultaat als gevolg. Pretentieloze, harmonieuze en elegante jazz met lyrische melodieën, funky grooves en swing. Bezetting: Bart Defoort (tenor Sax), Hans Van Oost (gitaar), Christophe Devisscher (contrabas), Toni Vitacolonna (drums)

MC / DJ Willie (tussendoor)
Deze bastaardneef van Willie Nelson groeide op in een roemrucht muzikaal geslacht, waar hij als enige niet de genen meekreeg om zelf een instrument te beheersen. Uit frustratie gooide hij op negenjarige leeftijd zijn blokfluit over de haag en schuimt hij - ter compensatie - al enkele decennia de betere concertzalen in binnen- en buitenland af. DJ Willie houdt van vele muziekjes en is berucht voor zijn tribute DJ-sets. Daarin brengt hij op eigenzinnige wijze een eerbetoon aan de artiesten die het voor en na hem live waarmaken. In tegenstelling tot een aantal van zijn collega's vergeet DJ Willie nooit waar de lamp brandt: live onder de gloed van de spots.

Voor wie

jongeren, volwassenen

Locatie

Stadshal

Tijdstip

13u-17u

Trefwoorden

feest - muziek