De wetenschap van het koken

Terug naar activiteiten

Hoe komt het dat voedsel mals wordt (of net niet) als je het kookt? Wat is de gezondste én lekkerste manier om frieten te bakken? Is er een verschil tussen ‘ten minste houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot’? Hoe kan je fruit sneller (of trager) laten rijpen? Kan dat, gezond BBQ-en? Bij Frank Devlieghere en Bruno De Meulenaer, allebei professor aan de vakgroep Voedselveiligheid en Voedselkwaliteit, kan je terecht met al je vragen over voedsel, voedsel bereiden en voedsel veilig bewaren.

Onze science consultants geven tijdens Iedereen UGent! gratis wetenschappelijk onderbouwd advies bij allerlei domeinen van het dagelijks leven. Neem een stoel, ga zitten, en stel je vraag. Heb je geen specifieke vraag? Geen probleem; onze consultants vertellen je zo ook graag wat meer over hun onderzoek.

Voor wie

jongeren, volwassenen

Locatie

Ufo - foyer

Tijdstip

13u-17u

Trefwoorden

chemie - voeding