De Krook: Gebruikers geven technologie en media mee vorm!

Terug naar activiteiten

De Krook: Gebruikers geven technologie en media mee vorm!

Ontdekkingsmarkt

Een labo ingericht als woonkamer? Geen witte jassen en proefbuisjes in De Krook, maar wel een Media Experience Lab met een traditionele sofa en televisie, gameconsoles, virtual reality headsets en augmented reality brillen. In dit labo testen communicatiewetenschappers onze relatie met nieuwe media en technologie. Welke invloed hebben media op ons gedrag? Hoe interpreteren we wat er op het scherm te zien is? En hoe gaan we om met al die nieuwe technologieën in de huiskamer? 

Je vindt er ook een Co-creation Lab waar daglicht wordt gesimuleerd en waar we samen met jou brainstormen over wat innovaties kunnen betekenen. Hier geef je de toekomst mee vorm! Je mag er schrijven op de magnetische wanden en kan er werken aan verstelbare tafels om mee na te denken over de meest vernieuwende en uiteenlopende onderwerpen: van zorgrobots tot het huis van de toekomst. 

Het audiovisueel centrum met Media Training Center heeft dan weer alles wat je nodig hebt om video en geluid op te nemen en te bewerken: camera’s, microfoons, green screens en montagesoftware.

Voor wie

kinderen, jongeren, volwassenen

Locatie

De Krook

Tijdstip

13u-17u