Durf Denken-toren

Terug naar activiteiten

De Durf Denken-toren is een creatie van 'BTT', het boekentorenteam (Ann Van Daele, Charlotte Bollaert, Kathleen Ramboer, Mia Reynaert)

Naar aanleiding van 200 jaar UGent dacht BTT mee met de denktank van Transitie UGent. De Boekentoren, een ontwerp van Henry Van de Velde, het symbool voor wetenschap, wijsheid en kennis leek hen hét ideale onderwerp voor een ruimtelijk werk in het kader van 200 jaar UGent. De DD-toren wordt een 3 dimensionaal bas-reliëf vervaardigd uit een overstock aan magazines ‘Durf Denken’, het maandelijks tijdschrift van UGent.

Het is hun manier om ludiek de aandacht te vestigen op de afvalberg, de nood aan recyclage en duurzaamheid. BBT creëert zo zijn eigen wijze toren, wijs aan kennis en ‘wijs’ om naar te kijken! De bouw van de toren is alvast te volgen via Facebook: https://www.facebook.com/DD-boekentoren-200-jaar-UGent-1986772094886933/

Bij deze activiteit valt ook iets te winnen: vul het wedstrijdformulier in, post het in de urne naast de Durf Denken-toren en win één van deze prijzen:

·         Een waardevol boek over de Boekentoren

·         Sweater UGent

·         Een dopper UGent

·         Keep cup UGent

Wedstrijdvraag: Uit hoeveel volledige tijdschriften ‘Durf Denken’  is de DD-toren opgebouwd?

Voor wie

kinderen, jongeren, volwassenen

Locatie

Ufo - foyer

Tijdstip

13u-17u

Trefwoorden

duurzaamheid